Електронний квиток з’явиться в громадському транспорті в першому кварталі 2016 року.

Перший заступник міського голови Івано-Франківська Микола Вітенко відповів на електронну петиціювід містян про запровадження в міському транспорті системи електроного квитка, що назбирала 289 підписів з необхідних 250. За його словами, виконком вже ухвалив низку рішень і в першому кварталі наступного року система має запрацювати, повідомляє Стик.

 

Микола Вітенко розповів, що обов’язковою умовою конкурсів на перевезення пасажирів, що відбулись 20 жовтня та 15 грудня, було облаштування протягом двох тижнів з моменту визначення виконавчим комітетом виконавця послуг з впровадження та функціонування системи електронного квитка у місті Івано-Франківську усіх автобусів електронними компостерами (валідаторами) та іншим обладнанням для забезпечення функціонування системи електронного квитка.

 

Виконавця ж визначатимуть вже наступного року, для цього, зазначив заступник міського голови, вже напацьовано низку проектів. Зокрема, у першому кварталі влада розгляне рішення «Про Порядок проведення конкурсу на запровадження електронного обліку плати за проїзд в громадському транспорті», що дасть можливість в подальшому провести конкурс та впровадити електронний облік проїзду.

28.12.2015