Дмитро Ярош вийшов із "Правого сектора".

Лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош заявив про вихід із організації і початок формування нового руху правого спрямування.

 

Про це йдеться на інтернет-сторінці "Сектор правди", котра тепер виражає офіційну позицію Яроша.

 

Провідник пояснює: "Правий сектор" виник як революційна структура – під час революції і заради революції. Ця революція не була закінчена, і завершення її – створення Української самостійної соборної держави – з незалежних від нас причин, головною серед яких є війна з російським агресором, відклалося у часі. Тому я вважаю, що станом на сьогодні "ПС" як революційна структура виконав свою місію, і виконав її "по повній". Це і бої на Майдані, і створення Добровольчого українського корпусу для відсічі зовнішньому агресору", – прокоментував Ярош.

 

На його думку, зараз настав час зосередитись на державотворчій роботі. "Тепер ми хочемо постати не як вузько-функціональний, а як загальнонаціональний патріотичний рух, з метою об'єднати усіх патріотів України. Без радикалізму на межі з марґінесом, але й без ліберальної демагогії", – анонсував нардеп.

 

За словами Яроша, головним завданням руху буде "зберегти існуючу державу як плацдарм для здобуття національної державності", і проведення революційних змін, "які забезпечать українському народові свободу, справедливість і добробут".

 

"Ми, як і раніше, не відмовляємося від революційного шляху, але категорично заперечуємо псевдореволюційну діяльність, яка загрожує існуванню держави Україна і плямує репутацію патріотів. Ми опозиційні до діючої влади, але не вважаємо доцільними криваві (і приречені на поразку) бунти проти неї", – додав Ярош.

 

Колишній лідер "ПС" анонсував, що установчий з'їзд нової організації відбудеться у лютому. 

 

28.12.2015