Екс-директор бронетанкового заводу каже, що постраждалих від його дій немає.

Екс-директор Львівського бронетанкового заводу, якого звинувачують у розтраті понад двох мільйонів державних коштів, заявив, що відсутня потерпіла від його дій сторона, тому він просить перекваліфікувати розкрадання в службову недбалість, повідомили в Громадській люстраційній раді Львівщини.

 

«Існує велика ймовірність вчинення посадовими особами військової прокуратури Західного регіону змови із колишнім директором Львівського Бронетанкового Заводу щодо перекваліфікації злочину, що призведе до того, що всі співучасники не будуть покарані! Зокрема, з матеріалів, що нам стали відомими, вбачається корупція та зловживання службовим становищем з боку прокурорів та слідчих військової прокуратури Західного регіону України. О.Остапець, згідно з Обвинувальним Актом, вчинив розтрату чужого майна - коштів ДП ЛБЗ у сумі 2 032 529,18 грн, однак, на думку слідчого, відсутня потерпіла сторона», – повідомили активісти.

 

Вони додали, що Олександр Остапець скерував лист про те, аби кошти, вилучені у нього під час обшуку, пішли на покриття збитків, завданих ним. Олександр Остапець визнає себе винним, але не в розкраданні, а в службовій недбалості.

 

«І стається диво. Слідчий в особливо важливих справах слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України Н. Сулейманов направляє лист до нового керівництва ДП ЛБЗ, в якому просить прийняти грошові кошти. Що може свідчити про заздалегідь сплановане корупційне дійство, вчинене посадовими особами зловживаючи своїм службовим становищем, аби зам'яти справу», – йдеться у повідомленні активістів.

 

Вони наголошують, що розкрадання не могло бути вчинене одноосібно екс-керівником підприємства, а, отже, існує група осіб, яка досі не затримана.

 

«Оборонне підприємство, Президенту вручили несправні танки, розкрадання, війна, АТО, гинуть наші воїни, а дехто просто заминає гучну справу з найбільшою в історії України сумою застави в 30 млн!», – обурюються активісти.

 

Водночас, нове керівництво підприємства, за словами активістів, заявило, що, власне, підприємство і є потерпілою стороною.

 

Наступне судове засідання відбудеться 23.12.2015 року о 12:00 у Сихівському районному суді м.Львова.

15.12.2015