Місцевий бізнес хоче запікетувати Яценюка.

Тернопільські підприємці виступають проти податкової реформи Порошенка-Яценюка і вийшли на пікет облдержадміністрації, повідомляє Бізнес-область.

 

Підприємці переконані, що реформа, на якій наполягає влада, відкидаючи пропозиції бізнесу, загрожує їм банкрутством.

 

Для розгляду в парламенті підготовлено два проекти податкової реформи. У підготовці першого брали участь і самі підприємці, а інший напрацьований за участі міністерства фінансів. Президент та прем’єр-міністр наполягають на ухваленні другого проекту.

 

В Івано-Франківську підприємці планують вийти на аналогічний мітинг 18 грудня, розповів голова ГО «Комітет підприємців міста Івано-Франківськ», пише Курс. Активісти вважають, що влада необґрунтовано вирішує економічні проблеми за рахунок найбідніших, а зараз ще й хоче знищити малий та середній бізнес.

 

На мітингу підприємці вимагатимуть встановити мінімальну пенсію та зарплату не нижчу за реальний прожитковий мінімум і скасувати субсидії, що, за словами Ігоря Метлюха, принижують людську гідність і є корупційним коритом монополістів. Також підприємці вимагатимуть встановити єдиний соціальний внесок у розмірі 20% від мінімальної заробітної плати для платників єдиного податку 1, 2 та 3 груп, річний ліміт доходу яких є у розмірі 600 тис., 2 млн та 10 млн грн відповідно.

 

«Після цього потрібно ввести мораторій на зміни до податкового законодавства щодо спрощеної системи оподаткування щонайменше на три роки», – зазначив Ігор Метлюх.

 

Серед вимог мітингувальників також фінансування державних службовців та працівників органів місцевого самоврядування виключно за рахунок доходів державних та комунальних підприємств.

 

Останньою вимогою є відставка Уряду та дострокові вибори до Верховної Ради України.

 

Комітет підприємців Львівщини, у свою чергу, також негативно оцінює проект податкової реформи від влади, проте про пікети та мітинги наразі не повідомляє.

14.12.2015