На Чорногірському хребті – до двох метрів снігу.

Учора, 13 грудня, температура на горі Піп Іван Чорногірський, де в тестовому режимі відбувається чергування Чорногірського гірського пошуково-рятувального посту, опустилась до 11 градусів морозу, а товщина стійкого снігового покрову становить 70-80 см, передають Вікна.

 

На самому хребті вже утворився фірн товщиною 50-70 см, а на підходах до хребта та в сідловинах надуви місцями сягають півтора-двох метриів: навіть при використанні снігоступів пересуватися досить складно.

 

Снігові замети на горі Піп Іван Чорногірський. Фото: Вікна

 

На висотах понад 1700 метрів — густа хмарність, видимість не більше 15-20 метрів. Найбільш безпечний шлях на гору Піп Іван Чорногірський — з Шибеного, проте, наголошують рятувальники, останні дві доби погодні умови ускладнені, тому наразі не рекомендовано сходити на Чорногірський хребет.

 

Водночас в упрвлінні з питань надзвичайних ситуацій Івано-Франківської ОДА повідомили, що сьогодні, 14 грудня, по області очікуються пориви вітру 15-20 м/с, вночі та вранці у західних областях місцями 25 м/с, подекуди налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця.

 

У ДСНС України повідомили, що через сильний вітер на Долинщині частково відключені від електропостачання чотири населених пункта.

14.12.2015