200 сіл проігнорували осінній призов.

Під час осіннього призову на Тернопільщині, що тривав з першого жовтня до 30 листопада, 200 сіл області не відправили до армії жодного хлопця, пише видання 7 днів.

 

За словами військового комісара Тернопільщини Володимира Катинського, найкраще виконали планове завдання Борщівський, Кременецький, Підволочиський, Підгаєцький та Чортківський райони області. Гірша ситуація у Бучацькому, Тернопільському, Заліщицькому та Збаразькому районах, а також в обласному центрі.

 

«За результатами виконання завдань щодо призову на строкову службу будуть ухвалені відповідні кадрові рішення. Крім того, близько 200 сільських рад не відправили жодного призовника», – повідомили у Тернопільській обласній державній адміністрації.

 

Призову на строкову службу в 2015 році підлягали чоловіки віком від 20 до 27 років. 18-19-річні громадяни України могли піти служити, але тільки за власним бажанням. Служба в армії триває півтора року.

 

За державним планом, під час осіннього призову в армію мали піти служити 11 006 новобранців. Такий план передбачено розпорядженням кабінету міністрів №1000-р від 23 вересня 2015 року. 5 206 призовників планувалось відправити на проходження служби у Збройні сили України, 5 тисяч − у Національну гвардію і 800 чоловік − в Держспецтрансслужбу.

 

Кожен десятий строковик мав бути призваний з Дніпропетровської області, тут планувалось набрати понад тисячу хлопців. Сто людей мали вирушити на проходження строкової служби з Луганської області − це найменший показник по країні.

 

Щодо Галичини, то в Тернопільській області мали призвати 309 юнаків, в Івано-Франківській – 350, а у Львівській – 620, що є третім за величиною показником після Дніпроповщини та Харківщини.

 

Незабаром мають бути оприлюднені результати виконання плану осіннього призову.

01.12.2015