На Парасюка відкрили кримінальну справу за побиття Пісного.

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом завдання тілесних ушкоджень заступнику антикорупційного управління СБУ Василю Пісному народним депутатом Володимиром Парасюком і викликає того на допит.

 

"Однозначно Парасюка викличуть на допит за всіма його вже чотирма відкритими кримінальними провадженнями", – повідомив прокурор ГПУ Владислав Куценко аґенції "Інтерфакс-Україна".

 

"Перше кримінальне провадження пов'язане з подіями у Львові, коли фактично за участю Парасюка було викрадено співробітника Служби безпеки України. Друге кримінальне провадження пов'язане з завданням тілесних ушкоджень прокурору, пам'ятаєте, коли він краватку зривав, штовхав прокурора в обличчя. Третє кримінальне провадження пов'язане з безпосереднім втручанням в роботу суду, і сьогоднішнє кримінальне провадження, пов'язане з побиттям ногами працівника СБУ", – повідомив прокурор.

 

Епізод щодо Пісного розслідується за ч. 1 ст. 345 Кримінального кодексу – погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

 

"Провадження розпочато безпосередньо на підставі заяви Пісного, представника СБУ, але є всі підстави вважати, що у нас буде більш сувора стаття, яка передбачає більш сувору міру покарання, після того, як ми отримаємо результати медичної експертизи, яка підтвердить завдання тілесних ушкоджень", – розповів представник Генпрокуратури.

 

19.11.2015