З перинатального центру зникло обладнання вартістю понад мільйон гривень.

Виконувач обов'язків начальника слідчого управління головного управління Національної поліції в Тернопільській області Сергій Осадца розповів, що обладнання пройшло через декілька рук чиновників і тільки на місці, в перинатальному центрі, виявили відсутність техніки на понад мільйон гривень, пише сайт 0352.ua.

 

«Зараз по перинатальному центру ми розслідуємо два кримінальних провадження. Одне відкрили у вересні, коли виявилася відсутність обладнання на 1 млн 255 тис. гривень. Замовником обладнання було управління капітального будівництва облдержадміністрації. Воно отримало ящики і передало їх на зберігання на базу Спецмедпостачання. База передала їх в департамент охорони здоров'я ОДА, ті передали комісії при ОДА, до складу якої входило шестеро осіб. При всіх передачах ніхто ящиків не розпаковував. Коли ж обладнання передали у перинатальний центр, то виявилося, що частини обладнання на суму понад мільйон гривень, яке мало використовуватися  для операцій, немає», — розповів Сергій Осадца.

 

Наразі правоохоронці з'ясовують: обладнання не додав постачальник чи воно зникло вже в Тернополі. Як повідомляло видання Місто, загалом обладнання закупили на суму 12 млн грн. Це було зроблено ще на початку реконструкції, коли його навіть не було де зберігати, тож доводилось перевозити зі складу на склад.

 

Окрім того, розслідується провадження щодо розтрати коштів та підробки документів посадовцями «Технобуду», які виконували ремонтні роботи у перинатальному центрі. Йдеться про збитки у 886 тис. грн.

 

Тернопільський перинатальний центр створено 2008 року. В 2012 році почалась реконструкція частини приміщень, проте у 2013-му ремонтні роботи були призупнені, будівля почала руйнуватись. Голова тернопільської ОДА Степан Барна у 2015 році пообіцяв відновити роботи і взяти їх виконання на особистий контроль. Проблеми з реконструкцією були пов'язані, зі слів голови ОДА, з безгосподарністю та корупцією.

11.11.2015