У День української мови Аваков у суді відстоюватиме російську.

Львівський активіст Святослав Літинський на своїй сторінці у мережі Facebook розповів, що МВС подало апеляцію з вимогою скасувати рішення про зобов’язання Арсена Авакова вести державну діяльність державною мовою. Суд призначений на 9 листопада, коли святкується День Української мови та письменності.

 

«Вгадайте що нам приготував на «День української мови» пан Арсен Аваков? На 9 листопада призначено апеляцію щодо виступів іноземною мовою пана міністра (неправомірної відмови в перекладі виступу пана міністра). Нагадаю, першу інстанцію МВС програло. І вирішило скерувати всі свої зусилля на боротьбу проти української мови. Дуже знакова дата та суд», – написав Святослав Літинський.

 

Засідання відбудеться 9 листопада у приміщенні Львівського апеляційного адміністративного суду за адресою вул. Саксаганського, 13.

 

Раніше активіст звернувся в МВС з проханням надати йому виступ міністра про нову поліцію державною мовою, проте у відомстві відмовили. Тоді Святослав Літинський звернувся до суду і виграв справу.

 

Також Святослав Літинський відомий тим, що першим отримав паспорт без дубляжу даних російською мовою. Окрім того, він вже судився за мову з акулами бізнесу, такими, як, наприклад, компанія Samsung.

30.10.2015