Вибухи у Сватовому стихли, однак евакуація триває.

Вибухи на артилерійському складі в місті Сватове Луганської області стихли, однак тривають поодинокі детонації снарядів.

 

Про це повідомив начальник ГУМВС України в Луганській області Юрій Покиньброда.

 

Станом на 11:00 тривала евакуація мешканців на безпечну відстань. Наразі правоохоронці перекрили місто. Міліція виставила патрулі для того, щоб попередити паніку та мародерство. Низку об'єктів узяли під охорону. У місті припинили постачання газу, адже осколки снарядів перебили газові системи.

 

Попередньо встановлено, що причиною пожежі на складах стала одна з сигнальних ракет, котра впала на снаряди й зайнялася. Остаточну причину з'ясують після проведення слідства.

 

За інформацією Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, вибухами пошкоджено 35 багатоквартирних будинків. Ліквідація наслідків пожежі на самому арсеналі розпочалася о 8:00.

 

Преса-служба ДСНС повідомила у п'ятницю вранці, що внаслідок вибухів загинуло 2 особи, 4 поранено. У зоні ураження перебувало 476 багатоповерхових та приватних житлових будинків, в яких проживає близько 6 тис. осіб. Станом на ранок з міста самостійно виїхало близько 5 тис. осіб.

 

На складі зберігалося 3 тис. 132 тонни боєприпасів. 

 

30.10.2015