Районна ТВК поскаржилась на обласну комісію в ЦВК з вимогою 85 тис. грн.

Надвірнянська районна ТВК стверджує, що її роботу недофінансували на 84 688 гривень, йдеться у зверненні до районного та обласного керівництва. У листі до голови ЦВК Михайла Охендовського члени комісії скаржаться на порушення виборчого законодавства, пише Галка.

 

У листі до голови Івано-Франківської ОДА,  голови Івано-Франківської обласної ради,  голови Надвірнянської РДА та голові Надвірнянської районної ради йдеться про те, що в плануванні видатків на роботу Надвірнянської районної ТВК не були враховані підвищення мінімальної зарплати до 1378 грн, кількість бюлетенів та збільшення зарплати особам, які працюють в гірськихрайонах.

 

«Таким чином, плановані витрати Надвірнянської районної виборчої комісії Івано-Франківської області є на 84688 грн. більшими, ніж передбачено розділом Х ст..68, 69, Закону України «Про місцеві вибори» із змінами та доповненнями, внесеними Законом України від 4 вересня 2015 року № 676 –VIII, Постановами та календарним планом Центральної Виборчої Комісії, Постанови Кабінету Міністрів України від 8 вересня 2015 р. №687, та Постанови КМУ від 14 вересня 2015 р. № 700», – йдеться в листі.

 

Надвірнянською РДА, зазначили в комісії, не враховано ці вимоги та перераховано недостатню кількість кошті на рахунок Надвірнянської районної виборчої комісії.

 

В обласній виборчій комісії натомість звертають увагу, що дії членів Надвірнянської виборчої комісії можна розцінити як невиконання комісією своїх обов’язків.

 

«У даний момент йде невиконання обов’язків територіальною виборчою комісією, що тягне за собою кримінальну відповідальність», – заявив голова Івано-Франківської ОВК Віталій Юрчишин.

«Я розумію, що є проблема, але я би порадив їм привезти протоколи. Якби я був на їхньому місці, я би протоколи привіз», – додав він.

 

Віталій Юрчишин наголошує, що без результатів Надвірнянського району обласна комісія не зможе встановити результати виборів до обласної ради.

 

«Можна встановити результати в області, а в межах Надвірнянського району це питання вже якось вирішувати», – сказав він.

«Я от за вересень як голова ОВК, отримав зарплату 1008 грн, мій заступник – 998 грн. Члени ДВК отримують майже 1300 грн і ніхто не скаржиться», – резюмував Віталій Юрчишин.

 

Як повідомляв «Z», члени Надвірнянської районної ТВК ще вчора оголосили страйк і відмовились везти протоколи виборів в обласний центр допоки не отримають зарплати.

30.10.2015