Володимир Путін і Башар Асад провели перемовини.

Як повідомила російська інформаційна аґенція ТАСС з посиланням на слова речника Кремля Дмітрія Пєскова, президент Сирії ввечері 20 жовтня приїхав до Москви для зустрічі з російським колегою.

 

 

«Вчора ввечері з робочим візитом Москву відвідав президент Сирійської Арабської Республіки Башар Асад», – сказав Пєскова. За його словами, відбулися перемовини сирійського лідера з президентом РФ у вузькому та розширеному складах за участі представників вищого керівництва Росії.

 

«Президент (РФ Володимир Путін) був детально поінформований сирійським колегою про стан справ в Сирії, про перспективні плани. Переговори були досить тривалими, тематика переговорів цілком зрозуміла», – зазначив Пєсков.

 

«Звісно, розглядалися питання боротьби з терористичними, екстремістськими угрупованнями, питання, пов'язані з продовженням російської операції з підтримки наступальних дій сирійських збройних сил», - розповів Дмітрій Пєсков.

 

Як повідомила прес-служба Кремля, під час зустрічі з Путіним Асад подякував російському президентові за «допомогу в боротьбі з тероризмом». Путін, своєю чергою, заявив, що Росія готова надати допомогу Сирії в пошуку політичного врегулювання кризи в країні.

 

Нагадаємо, Захід вимагає, щоб Асад покинув свій пост, Росія ж, навпаки, підтримує сирійського президента.

21.10.2015