Дні Лисика у Львові

Програма святкування 85-річчя Дня народження Євгена Микитовича Лисика

Львів 10-12 жовтня

 

10-12 жовтня у Львові відбудуться «Зустрічі з Лисиком», присвячені ювілею видатного народного художника України, лауреата Національної премії України ім. Т.Шевченка, головного художника Львівського Національного Академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької Євгена Микитовича Лисика (1930-1991). І хотілося б написати відомого непересічного митця-мислителя світового масштабу, але насправді, Лисик досі залишається незнаним ані для світу, ані для більшості українців, ані власне для самих львів’ян. Феномен Лисика вигулькує в інфопросторі вряди-годи із точною та передбачуваною до вульгарности ювілейною циклічністю у п’ять років, втрачаючи кожного разу на кількості символів. А питання створення у Львові музею і фонду Лисика так і залишаються в зоні нестерпної легкості небуття. (Марія Титаренко)

 

10 жовтня

14.00 - Дзеркальна зала Львівського театру опери та балету ім. С. Крушельницької

 

Відкриття виставки, яка експонувалась на Празькому квадрієнале 2015 р. і була присвячена творчості Є. Лисика (куратор – проф. В. Проскуряков),
Презентація наукового видання «Євген Лисик: Біобіліографічний покажчик у театральному часі, просторі, сценографії, архітектурі». Укладачі: проф. В. проскуряков, О. Зінченко, З. Климко. Видавництво «Срібне слово».
Концерт барокового квартету

 

11 жовтня

18.00 – Вистава-балет «Сотворення світу» (сценографія Є. Лисика)

 

12 жовтня

Третій трансатлантичний семінар з театрального мистецтва і майстерності, присвячений 85-річчю з дня народження Є. Лисика (у приміщеннях «Малярки» Львівської Опери).

Учасники: головний художник Опери Т. Риндзак, художники М. Риндзак і О. Зінченко-Лисик, проф. В. Проскуряков і доц. Б. Гой (кафедра ДАС ІАРХ НУ «Львівська Політехніка»), проф. Ш. Долгой і проф. П. Босий (театральна школа, Університет ім. Ед. Райерсона, Торонто, Канада).

 

пр. Свободи 28Львівська Опера Суб, 10/10/2015 - 14:00

До теми