У місті тепер ще одна шахова королева

19-річна Наталка Букса стала чемпіонкою світу серед дівчат на змаганнях, що відбувалися у Ханти-Мансійську.

 

 

Наталка з самого початку претендувала на чемпіонське звання, - повідомляють Шахи.укр. Вже у 5 турі вона розділяла 2-4 місця і вигравала партію за партією. Поки що майстер ФІДЕ Букса за весь турнір лише 4 партії зіграла внічию і одну - програла. Поразки завдала у 6 турі казашка Жансая Абдумалик, з якою вони і йшли пліч-о-пліч до фінального 11 туру. Але фавориткою, з відривом у 0.5 очка, стала таки українка.

 

Її суперниці - росіянка Аліна Бівол і Жансая Абдумалик однаково набрали по 9.5 очок і зайняли відповідно 2 та 3 місця юніорського п'єдесталу. 

Шахи.укр пишуть, що у нашої Наталки добряче відставання у рейтингу порівняно з іншими лідерками - в середньому на 100-150 пунктів ЕЛО. Очевидно, що в неї занижений рейтинг.

 

Сама ж Наталя розповідає, що турнір був доволі напруженим і мало хто міг передбачити, що вона потрапить хоча б в "десятку". Однак їй швидко вдалося створити свій рецепт успіху, яким дівчина поділилася зі всіма: "У спорті вирішує комплексна робота, що включає не тільки підготовку, але й психологічна налаштованість, прагнення до перемоги в кожному поєдинку. Якщо повністю віддатися грі, то можна досягти великих результатів".
 

 

16.09.2015

До теми