У місті почала працювати патрульна поліція.

Після урочистого складання присяги на площі Ринок поліціянти вийшли увечері в неділю на перше чергування.

 

Як повідомляє прес-служба МВС України, у неділю, 23 серпня, у Львові на площі Ринок відбулася церемонія складання Присяги працівниками новоствореного підрозділу патрульної поліції Львова. На церемонії були присутні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, заступник міністра Ека Згуладзе, міський голова Львова та голова Львівської ОДА. Після складання присяги 410 патрульних поліціянтів вийшли у неділю увечері у Львові на перше 12-годинне чергування.

 

Як інформує ZIK, заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе у коментарі журналістам спростувала чутки про те, що місця в новій патрульній службі купували і список патрульних був затверджений наперед. "Хочу нагадати, що обидва тести, які визначають, чи людина проходить у патрульну службу, – електронні. І людина зразу бачить свій результат. Це неможливо підробити", – заявила вона.

 

 

Начальник патрульної поліції Львова Юрій Зозуля розповів журналістам, що наразі поліціянти вивчатимуть місто. "Але зрозуміло, що під час цього вивчення ми також працюватимемо і намагатимемося скорочувати кількість злочинності в місті, – сказав він. – З патрульними будуть постійно працювати комбати, буду працювати я – ми не будемо сидіти в офісі. У нас є відділ адмінпрактики, який займатиметься консультуванням, у нас є всі відділи, які потрібні для того, щоб вести свою роботу ефективно".

 

Як передає ZAXID.NET, Зозуля також пообіцяв, що крадіжка його наплечника із ноутбуками, що сталася минулого тижня, стане останньою крадіжкою у місті.

 

Навчання інших груп майбутніх патрульних поліціянтів ще триває. Наступний випуск слухачів зі складенням присяги відбудеться наприкінці вересня. Загалом, кількість патрульних поліціянтів у Львові планують збільшити до 620 осіб. Базуватися патрульні будуть на вулиці Перфецького, 19, де зараз є управління ДАІ. 

 

24.08.2015