У місті шукають інвестора для будівництва автостанцій.

Переможець інвестиційного конкурсу виграє право збудувати велику автостанцію, що даватиме йому дохід. На вимін за це право він має збудувати одну меншу автостанцію для міста. 

 

Як інформує прес-служба ЛМР, управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій департаменту економічної політики Львівської міської ради оголосило конкурс на визначення інвестора для будівництва двох автобусних станцій у Львові. Йдеться про станцію для відправлення автобусів у Городоцькому і Самбірському напрямках і станцію для відправлення автобусів у напрямку до Ходорова та Бібрки. Інвестор мав би за власні кошти збудувати обидві станції, але першу залишив би у своїй власності, а другу передав би у комунальну власність Львова.

 

Умовами конкурсу передбачено розміщення першої автостанції (для відправлення автобусів у Городоцькому і Самбірському напрямках) на перехресті вулиць Городоцької і Збиральної у Львові (неподалік від гіпермаркету METRO, точна адреса чи кадастровий номер ділянки не вказані) і другої автостанції на перехресті вулиць Пасічної і Зеленої (на цьому перехресті автостанція вже давно існує з назвою «Автостанція №5», за адресою Луганська, 2, але умови обслуговування пасажирів там є незадовільними). Площа забудови першої автостанції мала б становити орієнтовно 1590 метрів квадратних, другої — 405 метрів квадратних.

 

Зараз автобуси Городоцького і Самбірського, а також Мостиського і Пустомитівського напрямків, відправляються від приміського і головного залізничного вокзалів. Йдеться, за словами керівника управління транспорту і зв'язку ЛМР Віктора Щира, про щонайменше 180 маршрутів.

 

У міськраді розраховують, що інвестор погодиться збудувати першу автостанцію приблизно за 36,9 млн грн, а другу — за 4,5 млн грн. Утім остаточну вартість будівельних робіт і характеристики обох автостанцій визначатиме інвестор. Водночас, за повідомленням ZAXID.NET, в управлінні транспорту і зв'язку ЛМР хочуть, щоб інвестор облаштував тимчасову станцію поруч з місцем будівництва на перетині вулиць Городоцької і Збиральна. 

 

З переможцем конкурсу укладуть інвестиційний договір, який має затвердити виконавчий комітет ЛМР. Конкурсні пропозиції просять подавати до Управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій департаменту економічної політики ЛМР до 12:00 31 серпня цього року.

 

Інвестор мав би самостійно профінансувати усі витрати, пов'язані з проектуванням, будівництвом і введенням в експлуатацію обох автостанцій та їх упорядкуванням.

 

Нагадаємо, що найбільш завантажені автостанції Львова — автовокзал на Стрийській, АС-2 (АС «Північна») і АС-8 (на площі перед залізничним вокзалом) — перебувають у приватній власності. Сьогодні автобуси у Городоцькому напрямку відправляють від приміського залізничного вокзалу на Городоцькій і, частково, від АС-8. Автобуси у Ходорівському напрямку відправляють від АС-5.

 

31.07.2015