Росію не влаштовує ідея створення трибуналу по катастрофі MH17.

Заступник глави МЗС РФ Геннадій Гатілов заявив у вівторок, що Росію "взагалі в принципі не влаштовує ця ідея за декількома обставинами. По-перше, розслідування ще триває, ніяких висновків остаточно не зроблено. Нідерланди представили проміжний варіант цієї доповіді — це ще не кінець історії. Вони й самі визнають, що остаточно зможуть довести розслідування і представити доповідь тільки до кінця року".

 

Він нагадав, повідомляє ТАСС, що "у всіх інших аналогічних ситуаціях ніяких трибуналів не створювалося", зокрема, і у відомому випадку із знищенням у 2001 році літака російської авіакомпанії, що прямував з Тель-Авіва до Новосибірська: "Там не було ніяких трибуналів. Взагалі створення трибуналу - трудомістка і довготривала справа, пов'язана із визначенням складу цього трибуналу, його функціями, фінансуванням".

 

"Ми з досвіду знаємо, що це дуже трудомісткий процес. В даному випадку, він представляється нам політично нелогічним і непотрібним. Ми цю резолюцію, її спроби провести через РБ, вважаємо контрпродуктивними", - сказав дипломат. За його словами, насамперед потрібно завершити розслідування і вже після цього буде видно, які заходи слід приймати".
 

2 липня голова Ради Безпеки ООН новозеландський дипломат Джерард ван Бохем заявив, що протягом місяця питання про створення трибуналу по MH17 "буде предметом досить інтенсивних консультацій". За його словами, відповідний проект резолюції планує представити делегації Малайзії, яка є непостійним членом СБ.

 

 

08.07.2015