«Маленьке левеня і львівська мишка»

 

Про дитячу літературу дорослого автора, львівськість у книжках Куркова, писання, ілюстрування, видавання – на зустрічі письменника Андрія Куркова, ілюстратора Мар’яна Пирожка, видавця Мар’яни Савки. Модеруватиме презентацію – Галина Вдовиченко.

Ідея написати львівську казку в Андрія Куркова з’явилася більше року тому під час Львівського дитячого форуму. І навіть не лише ідея, а її словесне втілення. Піч час одного з майстер-класів Андрій вигадав разом із дітками історію про маленьке левеня. А опісля, ввечері під час дружніх посиденьок, він про це розповів у компанії, де були головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка і директор «ВСЛ» Микола Шейко. Саме тоді й виникла думка оселити цю казку в книжці. За якийсь час Андрій Курков надіслав Старому Леву казку, яку він, до речі, написав українською мовою, хоч свою дорослу прозу він пише зазвичай російською.

Художника для цієї книжки обирали дуже ретельно і врешті зупинилися на Мар’янові Пирожку, адже його роботи дихають Львовом, і він надзвичайно уважний до деталей. Мар’ян, до речі, не лише художник-ілюстратор, а й лідер відомого гурта «ГИЧ-оркестр». Завдяки ілюстраціям Мар’яна діти, розгорнувши книжку, зможуть зануритися у світ маленького левеняти, що народилося у цирку та львівської мишки, якій притаманні найкращі риси маленької галицької пані. Ілюстрації казки насичені милими і дотепними родзинками, якщо бути уважним, то у книжці можна знайти і впізнати «ГИЧ-оркестр» у повному складі, і згадку про Форум видавців і не тільки.

Учасники презентації:

Андрій Курков – письменник, автор книги «Маленьке левеня і львівська мишка»,

Мар’ян Пирожок– ілюстратор, лідер гурту «ГИЧ-оркестр»,

Мар’яна Савка – письменниця, головний редактор «Видавництва Старого Лева»,

Галина Вдовиченко – письменниця, модератор зустрічі.

пр. Свободи 7Книгарня «Є» Втр, 09/09/2014 - 18:00

До теми