«Ми йдем на штурм зі зброєю! Я вам клянусь!»

Промова, яка переламала хід історії. Київ, майдан Незалежності, вечір 21 лютого 2014 року.

 

 

Я вам скажу так.

 

Ми прийшли сюди сотньою. Ми ні в якій організації, ми звичайний народ України, який приїхав відстоювати права. Ми не з секторів, не самооборони, ми просто бойова сотня. І хочу вам сказати, що ми, прості люди, кажем до наших політиків, які стоять за моєю спиною: "Ніякий Янукович – ніякий! – цілий рік не буде президентом. Завтра до десятої години він має піти геть".

 

Перша вимога. Мого побратима з Яворівщини застрілили, в нього лишилася дружина і маленька дитина, а наші лідери жмуть цьому вбивці руки. Ганьба!

 

Ще одне. Шановні побратими, земляки, українці, я вам чесно кажу, клянусь – я не з однієї організації, там стоїть наша сотня, яка була у цьому будинку. Ми зробили переломний момент – всі! Ми дали шанс політикам, те, щоб вони стали в майбутньому міністрами, президентами. А вони не хочуть виконати одну умову: щоб зек пішов геть?

 

Друзі, я не буду багатослівним, не хочу розводити дурних розмов, якими нас годують тут два з половиною місяців. Я не вірю в ці тяжкі політичні процеси, які  вони говорять. 77 чоловік поклало голову, а вони домовляються. Я вас дуже прошу: підтримайте ту річ – я вам кажу від своєї своєї сотні, де є мій батько, який приїхав сюда – якщо ви завтра до десятої години не виступите з заявою, щоб Янукович йшов у відставку, ми йдем на штурм зі зброєю! Я вам клянусь!

 

22.02.2014