«Вулиця із двостороннім рухом»

 

Проект Book Platform та ГО «Форум видавців» у партнерстві з Goethe Institute/Schriftzüge, Творчою спілкою перекладачів і письменників, фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» та Благодійним фондом «Фундація видавництва «Кальварія» запрошують вас долучитися до фахового обговорення результатів досліджень перекладів української літератури на інші мови, а також художніх перекладів на українську, здійснених після 1991 року. Дискусія відбудеться під час 20. Міжнародного книжкового «Форуму видавців у Львові» 13 вересня 2013 року у Центрі міської історії Центрально-Східної Європи (вул. Богомольця, 6).
Перекладачі, видавці, автори, дослідники, представники культурних та громадських організацій, журналісти, публічні особи зберуться разом, щоб проаналізувати результати досліджень та обговорити шляхи просування перекладної літератури в Україні та за її межами. Перекладацтво буде розглянуто як системна діяльність, що відбувається на перетині літературних процесів різних країн та завдяки співпраці зацікавлених осіб на різних державних рівнях.

15:00-16:30

Частина 1: Переклади літератури з іноземних мов на українську. Учасники: Костянтин Родик, Неля Ваховська, Дмитро Дроздовський, Євген Бистрицький, Ярослав Ґодун (Польща), Яна Ґенова (Болгарія). Модератор – Володимир Єрмоленко.

17:00-18:30

Частина 2: Переклади української літератури й гуманітаристики за кордоном. Учасники: Ірина Дмитришин, Алла Татаренко, Олексій Кононенко, Олаф Кюль (Німеччина), Яна Ґенова (Болгарія). Модераторка – Неля Ваховська.

Проект BOOK PLATFORM спрямований на розвиток книжкової галузі України, Вірменії та Грузії. Проект сприяє підвищенню професійного рівня авторів, видавців, перекладачів, підтримує розбудову регіональних і міжнародних мереж, робить вклад у розвиток підтримки читання, залучає зацікавлених осіб, представників ЗМІ та широку аудиторію до фахових обговорень проблем галузі. Реалізовується фундацією Next Page (Болгарія) за підтримки Культурної програми Східного Партнерства Європейського союзу спільно з Громадською організацією «Форум видавців» (Україна), Національною асоціацією видавців (Вірменія) та Асоціацією видавців Грузії.

вул. Акад. Богомольця 6Центр міської історії Птн, 09/13/2013 - 15:00

До теми