Зиґмунт Бауман

 


Зиґмунт Бауман виступить з публічною лекцією на тему «Невелике доповнення до довгої історії соціальної історії часу».
 
Зиґмунт Бауман – польсько-англійський соціолог, філософ, есеїст, один із творців концепції постмодернізму. Народився 19 листопада у Познані. У 1954 році закінчив філософський факультет Варшавського Університет, а у 1960 отримав науковий ступінь доктора габілітованого гуманітарних наук у галузі соціології. Професор Університету Лідса.

Як мислитель-постмодерніст, здобув світове визнання, маючи значний вплив на різноманітних авторів від нових лівих до лібералів. З кінця 1990-их він є одним з визнаних теоретиків альтерглобалістского руху.

Відзначений премією Теодора Адорно та нагородою принца Астурійського у галузі комунікації і гуманітарних наук. Відомий завдяки своїм дослідженням Голокосту і постмодерністського консумеризму. 

Заходи проводяться в рамках програми «Польща – почесний гість» на 20 Форумі видавців у Львові, яка буде реалізована за підтримки Міністерства культури і національної спадщини (MKiDN) Республіки Польща, Посольства Республіки Польща в Україні, Генерального консульства Республіки Польща у Львові, Польського інституту у Києві, Інституту Книжки (Краків).
 

вул. Університетська 1Львівський національний університет Пон, 09/09/2013 - 17:00

До теми