Фінляндія запроваджує заборону на в'їзд машин із російськими номерами.

Такі санкції ввели вже Естонія, Латвія та Литва.

 

                                        Еліна Валтонен  

 

Фінляндія запроваджує заборону на в'їзд автомобілів з російськими номерами. Про це повідомила фінська телерадіокомпанія Yle з покликом на заяву міністерки закордонних справ Фінляндії Еліни Валтонен (Elina Valtonen). Заборона почне діяти з 00:00 у суботу, 16 вересня.

 

«Услід за Естонією, Латвією та Литвою Фінляндія забороняє в'їзд до країни автомобілів з російськими номерами», – заявила Валтонен на пресконференції в п'ятницю, 15 вересня. Однак, за її твердженням, у правилах будуть винятки.

 

«Запровадження заборони означає заборону на в’їзд автомобілів з російськими номерами. Надалі тільки громадянин ЄУ, який постійно проживає в Росії, або член його сім'ї, дипломат або особа, яка прирівняна до нього, або з гуманітарних міркувань можуть привезти до Фінляндії автомобіль, зареєстрований в Росії. Ці винятки, відповідно до національної політики, є ширшими, ніж в інструкціях із тлумачення Європейської комісії», – уточнила Валтонен.

 

Автомобілі з російськими номерами, які вже перебувають у Фінляндії, муситимуть залишити країну протягом шести місяців, тобто до 16 березня 2024 року. Що буде з машинами, які залишаться у Фінляндії після цього терміну, поки що не уточнюється.

 

Еліна Валтонен зазначила, що заборона на імпорт транспортних засобів значно скоротить транскордонний рух між Фінляндією та Росією.

 

15.09.2023