Ексголову Львівської облради засудили до восьми років в'язниці.

 

У п’ятницю, 30 липня, Вищий антикорупційний суд визнав винним керівника Інституту агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук Ореста Фурдичка у вимаганні 500 тисяч доларів хабара. Його засудили на вісім років тюрми.

 

 

Про це повідомляє ZAXID.NET.

 

Згідно з рішенням суду, екснардеп та колишній голова Львівської облради Орест Фурдичко вимагав хабар від компанії "Сател Україна". За 500 тисяч доларів Фурдичко пообіцяв не розривати договір спільної діяльності з будівництва житлового комплексу на земельній ділянці Інституту агроекології і природокористування.

 

68-річного Ореста Фурдичка затримали після одержання частини хабаря у розмірі 300 тисяч доларів у грудні 2017 року. Після затримання Фудричка відсторонили з посади керівника інституту.

 

30 липня Вищий антикорупційний суд у складі Олега Коліуша, Ярослава Шкодіна та Олега Ткаченка визнали 68-річного Ореста Фурдичка винним у хабарництві та засудили до восьми років тюрми з конфіскацією майна. Йому також заборонили обіймати певні посади протягом трьох років.

 

На вирок суду ще можна подати апеляцію.

 

Орест Фурдичко з початку 1990-х очолював лісове господарство Львівщини, і саме з його ім’ям преса пов’язувала масштабні зловживання у цій галузі. У 1990–1997 роках був депутатом Львівської облради, у 1997–1998 очолював Львівську облраду. У 1998–2002 роках був народним депутатом України, пізніше працював на керівних посадах у Держкомітеті лісового господарства України та у Міністерстві охорони навколишнього середовища.

 

30.07.2021