Сьогодні в Івано-Франківську відкриють новорічну ялинку.


Сьогодні на Вічевому майдані в Івано-Франківську запалять вогні на головній ялинці міста – про це інформує пресслужба міськради.

 

Так виглядала ялинка, коли її тільки починали встановлювати. Фото: blitz.if.ua

 

Цього року ялинку встановили по центру майдану, щоб дерево було добре помітно з усіх вулиць. Уже вчетверте в Івано-Франківську встановлюють штучну ялинку, проте цього року зміниться схема її 3D-ілюмінації.

 

Урочисте відкриття відбудеться о 18:00. Перед тим на Вічевому майдані о 16:00 розпочнеться театралізоване дійство “Андріївські вечорниці”. 

 

На урочисте відкриття центральної новорічної ялинки витратять 48250 грн. Окрім центральної, ялинки встановлять у шести мікрорайонах Івано-Франківська та двох селах. Загальний кошторис витрат – 136 750 грн.

 

14 грудня о 16:00 відкриють ялинку на Каскаді (біля церкви Юди Тадея); 15 грудня о 16:00 – на БАМі (Мазепи, 177); 17 грудня о 16:00 – у Пасічній (сквер Первоцвіт); 18 грудня о 17:00 – у Військовому містечку (біля церкви Вознесіння Господнього); 19 грудня о 18:00 – на Європейській площі; 20 грудня о 17:00 – на розі Галицької–Північного бульвару; 22 грудня о 17:00 – на вул. Сєченова, 129а; 24 грудня о 16:00 – біля Муніципального центру дозвілля (вул. Набережна). Також заплановані відкриття ялинок в Черніїві та Підлужжі.

 

У Львові також уже встановили головну новорічну ялинку. Урочисто відкриють її за тиждень, напередодні свята Миколая, 18 грудня о 18:00 за участі міського голови Львова Андрія Садового, музичних колективів та всіх охочих долучитися до свята львів’ян. Перед цим відбудеться урочисте передання пластунами Вифлеємського вогню миру громаді міста, а відтак львів'яни та гості міста зможуть насолодитися концертом Соломії Чубай і львівського гурту «Джалапіта».

 

А так виглядає цьогоріч львівська ялинка. Фото: Олександр Мазуренко/city-adm.lviv.ua

 

Святкове дерево заввишки 17,5 метра, місту його подарували. Для прикрашання ялинки майже не використовуватимуть іграшок, а зроблять акцент на освітленні. Подарував святкове дерево місту керівник науково-виробничої фірми «Дока» Юрій Серебрянний. Ялинку зрізали не спеціально до свят, а з міркувань безпеки на території заводу «Кінескоп».

 

Новинкою в цьогорічному прикрашанні міста до новорічно-різдвяних свят будуть два 8-метрові ангели, які є аналогами лондонської святкової ілюмінації. Ангели стоятимуть на вулицях Галицькій і Сербській, які стануть новими локаціями для святкових фото всіх охочих.

 

А вже від сьогодні й до 19 січня у центрі Львова традиційно працюватиме Різдвяний ярмарок. Як і щороку, його проводитимуть на проспекті Свободи та на площі Ринок.
 

На Театральному майдані встановили й головну новорічну ялинку Тернополя. На ній також уже частково облаштували святкову ілюмінацію. У Тернополі ялинка штучна, цього року, як і попереднього, її оздоблять 3D-ілюмінацією, проте новорічне освітлення доповнять різноманітними світловими функціями.

 

У Тернополі також штучна ялинка. Фото: tmrada.gov.ua

 

Окрім центральної ялинки, працівники КП «Тернопільміськвітло» облаштують ілюмінацію на водограях у центральній частині міста.

 

Вогні головної ялинки Тернополя традиційно урочисто засвітять у день святого Миколая, 19 грудня, о 17:00. А от Файне зимове містечко в Тернополі запрацювало ще 6 грудня.

 

13.12.2019