Кличко запросив Зеленського і Порошенка на аналізи.

 

Екс-чемпіон світу з боксу Володимир Кличко закликав кандидатів у Президенти Петра Порошенка та Володимира Зеленського приїхати у середу, 10 квітня, на стадіон НСК "Олімпійський" для здачі аналізів.

 

Про це він поінформував під час спільної прес-конференції з експертами Добровільної антидопінгової асоціації (VADA), повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

 

"Я дякую кандидатам у Президенти України за ініціативу провести таке допінгове тестування. Я думаю, що це вперше в світовій історії відбувається в Києві, в Україні, коли кандидати в Президенти проходять допінгове тестування. Це унікальна і правильна ініціатива – як спортсмени, так і політики мають бути чистими і чесними", – сказав Кличко.

 

З його слів, спостерігати за процесом тестування кандидатів було смішно, "коли кожен з кандидатів вибрав свою лабораторію і після декількох годин оголосив про те, що він чистий, тести були зроблені і все добре".

 

Кличко наголосив, що зробити компетентне і професійне тестування неможливо за пару годин.

 

"Я запросив організацію Voluntary Anti-Doping Association, представники якої сьогодні перебувають із нами, які працюють з іншою організацією – World Anti-Doping Agency. І ці дві організації користуються однією лабораторією і одними спеціалістами, які є професіоналами", – повідомив Кличко.

 

Володимир Кличко запропонував кандидатам приїхати на стадіон у період між 15:00 та 18:00.

 

"Я закликаю добровільно кандидатів у Президенти України сьогодні прийти в НСК "Олімпійський" між 15-ю і 18-ю годинами і повторно здати аналізи в компетентній організації і лабораторії. Я особисто проходив це тестування багато разів і запевняю, що це тестування буде справжнім", – сказав він.

 

 

Експерти Voluntary Anti-Doping Association повідомили: дослідження проведуть у США на оснащеній базі.

 

"Тестування забору крові кандидатів у Президенти буде проходити в Америці на базі спортивної медичної лабораторії", – сказала представниця VADA докторка Анжела Сільва.

 

З її слів, Voluntary Anti-Doping Association – то незалежна неприбуткова організація, закладена в 2011 році для того, щоб забезпечувати ефективну антидопінгову політику. "Проби крові, які ми сьогодні візьмемо, будуть відправлені і проаналізовані на понад 300 показників", – сказала представниця VADA.

 

Вона пояснила, що Voluntary Anti-Doping Association є окремою структурою і незалежною від World Anti-Doping Agency. "Завданням WADA є контроль і моніторинг усіх процедур за антидопінговими кодами. Світова антидопінгова агенція не тестує, а лише проводить нагляд. VADA, своєю чергою, на базі цих самих лабораторій проводить тестування і забезпечує контроль допінгу професійних спортсменів під керівництвом світової організації", – пояснила Сільва.

 

"Наша організація проводила тисячі досліджень по всьому світу, і жоден результат не був спростований. Для нас велика честь забезпечувати прозорість виборів в Україні, що є в інтересах усього українського народу", – повідомила вона.

 

 

10.04.2019