Сергій Скрипаль допомагав іспанським спецслужбам боротися з російською мафією.

Окрім того, аналогічні консультації він надавав правоохоронцям Чехії та Естонії.

 

 

Колишній російський розвідник і подвійний аґент Сергій Скрипаль, отруєний нервово-паралітичною речовиною «Новичок», впродовж минулих років працював з іспанською розвідкою. Про це повідомляє газета The New York Times.

 

А варто зазначити, що Іспанія останніми роками активно веде боротьбу з російськими організованими злочинними угрупованнями. Деякі з цих угруповань пов'язані з урядом Російської Федерації.

 

«Замість того, щоб жити спокійним життям у відставці, Скрипаль продовжував проводити брифінги для розвідників у Чехії й Естонії. Зараз стало відомо і про його активність в Іспанії», – подає газета.

 

Журналісти The New York Times відзначають, що «здобута ними інформація дозволяє провести вражаючі паралелі між Сергієм Скрипалем та іншим російським колишнім розвідником – Олександром Литвиненком, котрий 2006 року помер в Лондоні від отруєння полонієм». Адже стало відомо, що іспанська влада залучала свого часу й Литвиненка до кампанії боротьби з російською організованою злочинністю.

 

Також у статті наголошено, що у Скрипаля за плечима довга історія роботи в Іспанії. В середині дев'яностих років він, офіцер російського ГРУ, працював під прикриттям у Мадриді як нібито військовий аташе при російському посольстві. Саме там його завербувала британська розвідка.

07.09.2018