Парагвай повертає амбасаду в Ізраїлі назад до Тель-Авіва.

Так розпорядився новий парагвайський президент Маріо Абдо Бенітес.

 

 

Парагвай після трьох місяців повертає свою амбасаду в Ізраїлі з Єрусалима назад до Тель-Авіва. «Уряду Парагваю видається доречним перенести розташування амбасади на її початкове місце», – наголошується в заяві міністерства закордонних справ Парагваю, оприлюдненій в середу, п’ятого вересня, яку цитує інформаційна аґенція Reuters.

 

Як пояснив глава зовнішньополітичного відомства Луїс Альберто Кастильйоні (Luis Alberto Castiglioni): «Парагвай хотів би підтримати дипломатичні зусилля з досягнення стійкого миру в реґіоні».

 

Того ж дня Ізраїль відкликав свого амбасадора з Парагваю, а МЗС Ізраїлю оголосило про закриття свого дипломатичного представництва в цій південноамериканській країні. Ізраїльське зовнішньополітичне відомство не уточнило: означає це розрив дипломатичних відносин між Ізраїлем і Парагваєм чи закриття ізраїльської амбасади є тимчасовим.

 

Нагадаємо, що амбасаду Парагваю в Ізраїлі було перенесено з Тель-Авіва до Єрусалима вслід за посольствами США і Ґватемали. В ізраїльській столиці парагвайську амбасаду було урочисто відкрито 21 травня в присутності прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу й тодішнього президента Парагваю Орасіо Кортеса (Horacio Cartes).

 

Новий президент Парагваю Маріо Абдо Бенітес (Mario Abdo Benítez) вступив на посаду 15 серпня. Лише через три тижні після цього він скасував рішення свого попередника про перенесення амбасади до в Єрусалима.

06.09.2018