До отруєння Скрипалів причетні співробітники ГРУ Росії.

Такого висновку дійшли слідчі органи Великої Британії.

 

 

Британські правоохоронці вважають, що до отруєння колишнього подвійного аґента Сергія Скрипаля та його доньки Юлії причетні співробітники ГРУ. Про це подала в неділю, 15 липня, американська газета The New York Times з покликом на представників компетентних органів Великої Британії і США, обізнаних з ходом розслідування.

 

Як повідомляють джерела The New York Times, атаку на Скрипалів в Солсбері провели чинні або колишні співробітники ГРУ. У той же час не відкидають, що за отруєнням стоять представники інших російських спецслужб. «Британські правоохоронні органи близькі до того, щоб назвати конкретних осіб, котрі, як вони вважають, провели операцію», – заявило газеті одне з компетентних джерел.

 

Нагадаємо, що двома днями раніше Міністерство юстиції США висунуло звинувачення проти 12 співробітників ГРУ. Їм закидають втручання в президентські вибори в США шляхом гакерських атак.

 

Екс-полковника ГРУ і колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля, а також його доньку Юлію знайшли без свідомості на лавці в центрі Солсбері 4 березня. За даними слідства, отрута була нанесена на дверну клямку в будинку Скрипаля приблизно за добу до отруєння. Британська влада встановила, що Скрипалів отруїли нервово-паралітичною речовиною «Новичок», розробленою в СРСР. У Москві рішуче відкидають всі звинувачення.

16.07.2018