Обрано нового президента ПАРЄ.

Ним стала представниця Швейцарії Ліліан Морі-Паск'є.

 

 

Парламентська асамблея Ради Європи у понеділок, 25 червня, обрала своєю президенткою депутатку від Швейцарії Ліліан Морі-Паск'є (Liliane Maury-Pasquier). Вона стала 32-ю очільницею організації і другим представником Швейцарії на цій посаді, передає «Радіо Свобода».

 

Морі-Паск'є є четвертою жінкою, яка очолила ПАРЄ. Вона була єдиним кандидатом на посаду голови організації. Про це сказано в повідомленні, опублікованому на сайті Ради Європи.

 

У своєму вступному слові Морі-Паск'є зазначила, що нині цінності Ради Європи потрібно пропагувати активніше, ніж коли-небудь до цього.

 

«Зростання екстремізму, насильства та репресій у контексті дуже напруженої ситуації в царинах міґрації та безпеки вимагає, щоб ми невтомно, голосно і зрозуміло підтверджували те, що об’єднує нас. Тривожні події, посягання в низці європейських країн на свободу висловлювання поглядів, свободу засобів масової інформації, свободу зборів, рівності та захисту меншин роблять це абсолютною необхідністю», – заявила новообрана президентка ПАРЄ.

 

Раніше ПАРЄ очолював італійський депутат Мікеле Ніколетті (Michele Nicoletti) – репрезентант Соціалістичної партії Італії. Утім, цьогоріч він не зміг потрапити до італійського парламенту, оскільки його партія зазнала значних втрат під час позачергових виборів. Відтак Ніколетті втратив і своє членство, і посаду в ПАРЄ.

25.06.2018