Літературні читання «Бабин Яр. Голосами»

 

Література – це не лише засіб фіксації подій чи створення нових історій. Це спосіб пережиття та ретрансляції складних історичних подій. Поетична збірка Маріанни Кіяновської «Бабин Яр. Голосами» – це не лише спосіб передати історію Голокосту на території України через поетичне мистецтво, але й ретрансляція голосів учасників тих подій. Вірші з «Бабиного Яру. Голосами» доносять до слухача особливе етичне та емоційне повідомлення: десятки, сотні чи навіть мільйони жертв – це окремі, особливі долі; це кожен зокрема. 

Офіс «Львів – Місто літератури ЮНЕСКО» спільно з Меморіальним музеєм тоталітарних режимів «Територія Терору» запрошує на літературний вечір, на якому Ви зможете почути поетичні твори у виконанні авторки та долучитись до обговорення подій і емоцій, що лягли в основу мистецького явища.

Захід у рамках програми «Lwów, לעמבערג‎, Львів, Lemberg’43: Місто, яке (не)пережило» − серії меморіальних заходів до 75-ої річниці ліквідації гетто та Янівського концтабору у Львові.

Координатор проекту – Меморіальний музей тоталітарних режимів «Територія Терору» у співпраці з Центр міської історії.

Партнери: Управління Культури Департаменту розвитку Львівської міської ради, Всеукраїнський єврейський благодійний Фонд «Хесед-Арьє», Благодійний фонд Брей Бріт «Леополіс» імені Еміля Домбергера, Львівський органний зал.

Спеціальні події у співпраці з: офіс «Львів – Місто літератури ЮНЕСКО», Львівський національний університет імені Івана Франка.


 

вул. Чорновола 45Музей «Територія Терору» Втр, 04/24/2018 - 18:00

До теми