Моє дитинство

 

21 лютого о 18:00 у рамках кінотуру трилогії "Моє дитинство" відбудеться творча зустріч із автором проекту та режисером Іриною Правило і виконавчим продюсером Олександром Мещеряковим. 

Творці трилогії поділяться секретом як зняти фільм за принципом спільнокошту та розкажуть про особливості виробництва незалежного кіно в Україні й закордоном.

Проект "Моє дитинство" отримав ряд нагород, серед яких: Золота медаль Національної академії мистецтв України, Орден честі Президента Грузії, Спеціальний диплом 41-го МКФ «Молодість», Золота Медаль Президента Республіки Італія Джорджіо Наполітано "За внесок у розвиток кіномистецтва".

Проект “Моє дитинство” об’єднав три короткометражні ігрові фільми - "Кров", "Мужицький ангел" та "Мій університет", зняті в Україні, Грузії та Італії за мотивами оповідань Степана Васильченка, Нодара Думбадзе та Ніно Палумбо.

Перша частина трилогії - фільм “Кров”, знятий на чорно-білу плівку, став першим кінопроектом Україна-Грузія, ініційований українською стороною, за часи незалежності та першим міжнародним проектом КНУТКіТ ім.І.К.Карпенка-Карого. Друга частина - картина “Мужицький ангел”, це унікальний приклад поєднання ігрового кіно та анімації. При створенні останньої було використано принцип перекладки, ретельно розробленої на західноукраїнському етнографічному матеріалі. Зйомки третьої частини кінотрилогії - фільму "Мій університет", за мотивами оповідання італійського письменника Ніно Палумбо, відбулись у жовтні 2014 року в Тоскані, Італія. Фільм знято на кольорову кіноплівку KODAK, придбану за власний рахунок режисера. На разі - це один з небагатьох українських фільмів, знятих на плівку останнім часом.

Головна тема трилогії - становлення особистості піднімає важливі питання: повернення до найвищих людських та сімейних цінностей; гармонійного існування духовного та фізичного життя; звернення до традицій та звичаїв. Головні герої – хлопці віком 6, 11 та 15 років, що залишились без батька або без батьків у повоєнний час.

Прем'єрний кінопоказ у Львові відбудеться 22 лютого у кінотеатрі Кінопалац "Копернік"

вул. Вірменська 35Арт-кафе «Квартира 35» («Дзиґа») Срд, 02/21/2018 - 18:00

До теми