Впольована пристрасть

 

Актриси і актори перевтілюються у прекрасних князівен, мольфарів, лицарів, богинь, щоб розповісти казку, що діється десь і колись. Казку про любов, пошуки скарбу, помсту, відвагу і чари, в якій переплітаються фольклор і міфи. В цьому проекті Театр ім. Леся Курбаса вперше звертається до форми театру ляльок, грається з образами і ситуаціями та творить містичний світ. 

Вистава є дебютною роботою сценографа Богдана Поліщука в якості режисера. Раніше Богдан створив сценографію до вистав у різних театрах України, серед них «Лісова пісня» за Лесею Українкою і «Благодарний Еродій» за Григорієм Сковородою у Театрі ім. Леся Курбаса. Для авторок п’єси Галини Листвак і Ольги Ренн робота над «Впольованою пристрастю» стала першим досвідом створення драматургії, текст писали спеціально для цього проекту. Оригінальну музику до вистави написав композитор Володимир Сіренко, також використано авторську музику кобзаря Андрія Селецького.

Творці вистави зазначають, що мали на меті створити не просто вишукану і красиву виставу, а актуалізувати вагомий пласт української культури: «Принциповим у творі є звернення саме до міської теми та традиції, адже українське коріння є не лише сільським. Довгий час імперська та радянська влада формувала образ сільської України, позбавляючи наш народ на ідентифікацію себе як самодостатньої державної структури з власним князівським шляхетним корінням, багатою міською культурою та глибокою державницькою традицією. Ми звертаємося до теми українського міста, лицарства та князівства. Адже всі ми знаємо гучні імена і великих князів Київських, і князів Острозьких, і Волинських, і Галицьких. І добре знаємо, що козак – це передусім лицар, а козацька старшина була шляхетною у розумінні родового походження й володіння правами й вольностями. Знаємо й те, що чимало українських міст мали Магдебурзьке право, були центрами освіти й книговидання, релігійної та національної терпимості. І саме такий образ України, на нашу думку, сьогодні є найбільш потрібним і актуальним».

Драматургія – Галина Листвак і Ольга Ренн
Постановка – Богдан Поліщук
Музика – Всеволод Сіренко, Андрій Селецький
За участі гурту «Курбаси»

Діють:
Микола Береза, Василь Колісник, Олег Онещак, Марія Копитчак, Мирослава Рачинська, Наталія Рибка-Пархоменко

Кобзар: 
Андрій Селецький

Партнер проекту – Дитячий центр сучасного мистецтва «Агов»

Проект реалізовано за підтримки Львівської міської ради

вул. Леся Курбаса 3Театр Леся Курбаса Птн, 12/22/2017 - 19:00

До теми