Кубів: Промисловість подолала кризові наслідки блокади Донбасу.

 

Перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів заявив, що розширення інвестиційної діяльності українських підприємств, покращення фінансових можливостей домогосподарств, а також зростання експорту в країни ЄС дали змогу прискорити розвиток промисловості в Україні і довести скорочення індексу промвиробництва у вересні до мінімуму, у порівнянні з вереснем минулого року, а також подолати наслідки блокади Донбасу.

 

Про це повідомляє "Урядовий портал".

 

Кубів підкреслив, що зростання зафіксували у виробництві інвестиційних товарів – на 3,4%, споживчих товарів тривалого використання – на 3,7%, а також товарів проміжного споживання – на 3,4%.

 

При цім найбільше зросли: переробка, хімічна промисловість через збільшення експорту органічних сполук та зростання внутрішнього попиту, а також легка промисловість та металургія.

 

Зі слів Кубіва, кризові явища, пов’язані з наслідками блокади Донбасу, фактично подолано.

 

"У вересні скорочення промвиробництва відбулось лише у двох промислових групах: споживчі товари короткострокового використання – -0,5% через високу базу порівняння, та в енергетичному сегменті – -8,7% через проблеми з логістикою на Донбасі", – сказав перший віце-прем’єр-міністр.

 

"Ми очікуємо, що до кінця року зростання виробництва забезпечить інвестиційний, експортний та споживчий попит. А серед факторів ризику залишається вірогідність дефіциту коксу для металургії та збільшення затратності виробництва", – додав Кубів.

 

23.10.2017