Авторська екскурсія з Богданом Шумиловичем

 

В середу, 25 жовтня, о 18.30 запрошуємо на розмову з мистецтвознавцем Богданом Шумиловичем.
На екскурсії виставкою "(не)означені" ми говоритимемо про мистецтво і його призначення. Чи може бути прекрасним те, що на перший погляд виглядає непривабливим і шокуючим? Чи структура прекрасного передбачає смерть? Ми говоритимемо про антиестетику, витоки "негативних" тем у мистецтві та про природу естетичного судження загалом. Чому присутність сцен смерті та насилля у творі можна називати мистецтвом? Чи це взагалі мистецтво? Що таке мистецтво?

Про виставку:
Виставка "(не)означені" покликана дати імпульс ширшим рефлексіям та осмисленню травматичних і все ще не проговорених тем про наше минуле, зокрема темам пов'язаним з масовим насильством в 30-40-х роках ХХ ст.
Основою виставки є роботи Нікіти Кадана, які складаються з трьох серій: "Хроніки", "Погром" та "Національний ландшафт". Через мистецьке опрацювання фотографій жертв найстрашніших масових злочинів ХХ століття, Нікіта звертається до теми насилля і ставить питання про небезпеки заідеологізування і маніпулювання, витіснення "незручної історії" та наслідків "конкуренцій пам’ятей".
Особливістю виставки є залучення дослідників, насамперед істориків, але теж представників таких дисциплін, як філософія, антропологія, психіатрія, література, право, візуальні студії.

Вхід вільний.
 

вул. Акад. Богомольця 6Центр міської історії Срд, 10/25/2017 - 18:30

До теми