Депутати ВО «Свобода» знову влаштували сутички у міській раді.

 

 

Сьогодні, 28 липня, у Тернополі знову сталися сутички під будівлею міської ради.

 

Частина активістів домагалася, щоб на сесію впустили депутатів Сороколіта, Турського і Навроцького, яких виключили з ВО «Свобода» після того, як вони не проголосували за зміни у Генплані міста, проти яких виступала громадськість. «Свободівці» ж укотре блокували прохід у міськраду.

 

Під час сутичок застосували перцевий газ. Незважаючи на протистояння, міський голова Сергій Надал оголосив про початок роботи сесії. Депутати розглянули кілька питань і вже в обід розійшлися на перерву.

 

Також під міськрадою запалили димову шашку, протестуючи проти торф’яних котелень. Противники котелень на торфі розклали перед міською радою наметове містечко ще ввечері 27 липня.

 

Внаслідок сьогоднішніх подій перед сесією Тернопільської міськради постраждав один депутат, поліція відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганських дій, повідомили у відділі комунікації ГУ НПУ в області.

 

За словами начальника управління Олександра Богомола, вже встановлено особи учасників конфлікту, зокрема тих, хто застосовував у натовпі перцевий газ і запалив димові шашки.

 

У поліції зазначили, що участь у блокуванні сесії брали народний депутат і представники охоронної фірми.

 

«Напередодні, 27 липня, було відомо, що під стінами Тернопільської міської ради відбудеться всеукраїнська акція "Місцеві ради проти зради". 28 липня її розпочали представники ВО "Свобода". Близько 20 осіб і народний депутат України заблокували вхід у фойє на першому поверсі державної установи і вибірково на власний розсуд пропускали людей. Допомагали їм у цьому представники приватної охоронної фірми», – повідомили у поліції.

 

Події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч.2 ст.296 ККУ – хуліганство, вчинене групою осіб.

 

Як уже повідомляв Z, внутріпартійне протистояння у тернопільській ВО "Свобода" триває з квітня цього року. Ані правовим, ані силовим методом, який партія стосує перед кожним засіданням сесії ТМР, вирішити його наразі не вдається.

 

28.07.2017