(Не)Показане минуле в музеях Сх. Європи

 

“Музейний бум ХХI століття” - так експерти та журналісти називають процеси, які зараз відбуваються в музейній індустрії по всьому світу. Поява великої кількості нових музеїв і розбудова старих, впровадження інтерактивних форматів та використання нових технологій у експозиціях, колосальне зростання відвідуваності серед різних аудиторій, бурхливі дискусії в пресі та серед фахівців про нову роль музеїв в сучасних суспільствах, - усе це засвідчує про відродження і важливість цих інституцій в сучасному світі.

Якими є музеї сьогодні? Що означає музейний бум? Як сучасні музеї працюють з минулим? І який вплив вони мають на формування наших уявлень про себе, про наше минуле, сьогодення та майбутнє? На ці та інші питання спробують відповісти учасники публічної програми «Єврейських днів у Ратуші: (Не)Показане минуле у музеях Східної Європи». Дослідники, експерти, практики музейної справи з України, Польщі, Ізраїлю, Росії та Сполучених Штатів Америки запросять до дискусії широку львівську громадськість та гостей міста.

Програма триватиме з 11 по 27 липня 2017 року в приміщенні ресторану “Ратуша” (пл. Ринок, 1). Лекції та дискусії відбуватимуться українською та англійською мовами з синхронним перекладом.

Вхід вільний для усіх зацікавлених!
 

пл. Ринок 1кафе Ратуша Чтв, 07/27/2017 - 18:30

До теми