Вистава-саспенс «Майнц»

 

Неформатний львівський колектив «Склад 2’0» знову експериментує з формою, і цього разу за основу взято саме моторошну атмосферу втілення. Чи не вперше актори спробують показати неоднозначність історії, а також життя після та під час війни. Головними героями вистави стали дві сестри, які були і залишаються по різні сторони бойової лінії. Обоє водночас є втіленням глобальної війни як націонал-соціалізму та переконань Третього рейху супроти єврейського народу. Глядач побачить, що відбуватиметься із ними після закінчення протистоянь і приходу у місто Західних цивілізацій разом із Америкою.

Відвідувачів також здивує звукове оформлення вистави, адже для реалізації ефекту жанру саспенс, глядацький зал активно використовуватиметься, а колонки, розміщені позаду створять спеціальний химерний ефект.

Про жанр вистави розповідає директорка театру Лена Лоик: «Вистава «Майнц» поставлена у жанрі саспенс (невизначеність, неспокій, тривога очікування). Цей жанр дав нам змогу показати внітрішню складову переживань героїв у повоєнному просторі. Звернувшись до історії Другої світової війни, ми мимоволі переносимось в реалії нашого часу, нам показують через призму минулого всі ті переживання та страхи, що актуальні і зараз. Сумніви, тривоги, страх – все це не зникає, війна кожного з нас, кожного з героїв продовжується всередині них».

Режисер вистави «Майнц» Єва Якубовська наголошує: «Сьогодні ця вистава є особливо актуальною. Живучи у стані замороженої війни, ми не бачимо протистоянь, проте постійно чуємо, постійно включені у це. Тому про іншу виставу не могло бути й мови. Мені дуже близький ось цей химерний стан, який переживають герої твору, їхня невизначеність і постійна боротьба за те, щоб все зупинилося, аби вони були щасливі. Адже люди не припиняють кохати і у часі війни, і після її закінчення».

Спеціально для вистави музиканти із консерваторії у Кошице (Словаччина) написали експерементальну джазову композицію, а художниця Ольга Довгань-Левицька створила особливу сценографію, яка також зазвучить під час вистави.

Обмеження у віці: +16.

Детальна інформація за телефоном: 0636453842, 0671198199.

Театр «Склад 2’0» створений на базі колективу «Другий склад». Функціонує з 2015 року у Львові, за цей час актори поставили чимало успішних прем’єр. Серед вистав колективу є кілька авторських п’єс:  «І дерева, і люди», «Франко та його жінки», «Синдром предків»  та інші. Театр також активно співпрацює із сучасними авторами: у 2015 році світ побачила вистава під назвою «Ріка мертвого генерала» за текстами поета Михайла Жаржайла, а у 2016 театр співпрацював із сучасним автором Сергієм Жаданом, який не лише написав текст до вистави, але й виконав одну з ролей у виставі «Приморська пустка». Колектив спеціалізується саме на формі втілення та прочитання, тому активно гастролював різноманітними фестивалями України: Atlas Weekend, Файне місто, ТуСтань, Coda Fest та ін. Також у 2016 році театр започаткував Перший театральний фестиваль під відкритим небом «Кіт Ґаватовича».

Директорка театру – Лена Лоик

режисерка – Єва Якубовська

звукорежисер – Дмитро Готь

сценографка – Ольга Довгань-Левицька

 

вул. Городоцька 38Театр Лесі Суб, 05/20/2017 - 19:00

До теми