Росія розпочне постачання електроенергії в Луганськ.

 

Російський уряд вирішив налагодити постачання електроенергії в окуповані райони Луганської області.

 

Про це повідомив голова російської делеґації у тристоронній контактній групі Боріс Ґризлов, інформує російська служба аґенції "Інтерфакс".

 

"У зв'язку з діями влади України урядом РФ прийнято рішення про забезпечення електропостачання з боку Росії в рамках гуманітарної підтримки", – сказав Ґризлов.

 

На думку російського парламентера, становище з припинням електропостачань "стоїть у шерезі інших дій, котрі фактично відштовхують окремі райони Донбасу від України".

 

Ґризлов узявся виправдовувати відмову Донбасу від сплати комірного на користь українських служб. "Для мешканців Донбасу в умовах свідомої економічної блокади з боку України відсутня можливість для сплати електроенергії", – сказав росіянин.

 

Учасник переговорів вважає, що цей крок свідчить про небажання офіційного Києва домовлятися. "Як із Мінська чи Луганська боротися зі свідомими, політично вмотивованими й абсолютно протилежними до мінських угод кроками, коли українська сторона не готова сприймати мешканців Донбасу як рівноправних громадян України?" – зазначив Ґризлов. Російський політик висновує, що Україна хоче реінтеґрації Донбасу "лише на словах".

 

Державна компанія "Укренерго" заявила про припинення постачання електроенергії в ОРЛО із 25 квітня через мільярдні борги Донбасу та відмову від сплати за спожите "світло".

 

25.04.2017