В івано-франківському «вікні життя» уперше залишили немовля.

 

В івано-франківському «вікні життя», що діє в міській дитячій клінічній лікарні, ввечері 2 червня залишили немовля. Про це повідомили на fb-сторінці медичного закладу.

 

 

Сигналізація у «вікні життя» спрацювала близько шостої години вечора. За мить медичні працівники знайшли там новонародженого хлопчика, поруч з ним лежала упаковка підгузків і банка з дитячим харчуванням.

 

Малюка оглянули черговий лікар і реаніматолог. Це недоношений хлопчик вагою 2 400 грамів і зростом 46 см. Здоров'ю та життю дитини нічого не загрожувало.

 

 

Медичний заклад, при якому діє «вікно життя», обслуговує дітей із 28 днів життя, а тому для ретельнішого обстеження та подальшого спостереження немовля переведуть у спеціалізоване відділення для новонароджених обласної дитячої клінічної лікарні.

 

Згідно з процедурою, медики повідомили про випадок працівників ювенальної превенції та служби у справах дітей, правоохоронці склали відповідний акт.

 

Усі фото: facebook.com/Міська дитяча клінічна лікарня м. Івано-Франківськ

 

Нагадаємо, в лютому залишили новонароджену дівчинку у схожому «вікні життя» в Тернополі. У Львові на початку року у «вікні життя» виявили тритижневого хлопчика, а наприкінці грудня 2019-го – дівчинку віком близько року.

 

Для довідки:

"Вікно життя" – спеціальний пункт, де жінка, яка хоче відмовитися від новонародженої дитини, може анонімно залишити своє немовля. Такі «вікна» відкривають, щоб запобігти випадкам, коли немовля залишають у небезпеці, а також допомогти уникнути суспільного осуду жінці, яка хоче залишити дитину з певних причин. У КНП "МДКЛ" Івано-Франківської міської ради "вікно життя" діє з 2014 року. За час його існування досі там не залишали жодної дитини.

03.06.2020