У Франції покажуть роботи художника з Тернопілля.

 

17 жовтня в Культурному центрі при Посольстві України у Франції відкриють виставку робіт відомого українського художника з Тернопільщини Олега Шупляка «Імагінаріум». Про це йдеться на fb-сторінці Центру. А вже завтра, 12 жовтня, пан Олег зі своєю виставкою завітає до Української школи при церкві Святого Володимира Великого в Парижі.

 

 

«12 жовтня 2019 року о 18.15 год. в Українській школі Святого Володимира планується інтерактивна зустріч-виставка «Двовзори по-українськи» з талановитим українським художником, членом Національної спілки художників України, лауреатом мистецьких премій, автором офіційного логотипу до святкування 200-річчя з дня народження Т. Шевченка – Олегом Шупляком», – зазначено на fb-сторінці школи.

 

Олег Шупляк відомий своїми оригінальними картинами, в яких він маскує серед пейзажів обличчя відомих особистостей. У колекції митця – портрети Тараса Шевченка, Лесі Українки, Чарльза Дарвіна, Ван Гога, Вільяма Шекспіра.

 

Олег Шупляк народився в селі Біще Бережанського району Тернопілля. Закінчив архітектурний факультет Львівського політехнічного інституту (1991, нині національний університет «Львівська політехніка»). Від 2000 до 2013 року викладав рисунок і живопис у Бережанській дитячій художній школі.

 

Працює у різних ділянках живопису. Широку популярність у світі здобула його серія «Двовзори» (авторська назва картин-ілюзій з подвійним змістом).

 

Є учасником численних колективних і персональних виставок. Першу персональну виставку організував 1991 року в Бережанському краєзнавчому музеї. Від 1990 р. – більше як три десятки персональних виставок в Україні та за кордоном: у Португалії, Таїланді, Сербії, Польщі, Данії та інших країнах.

 

Роботи художника є в колекціях Національного музею Тараса Шевченка у Києві, Міністерства культури України, міжнародного Фонду «Культурне надбання» (Санкт-Петербург), а також у приватних колекціях багатьох країн світу.

 

 

Олег Шупляк – переможець Всеукраїнського відкритого конкурсу на найкращий ескіз логотипу з відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка (2013), нагороджений золотою медаллю лауреата й дипломом «За майстерність і створення унікального стилю в образотворчому мистецтві» Міжнародного фонду «Культурне надбання» (2013, м. Санкт-Петербург, РФ), Тернопільською обласною премією ім. Михайла Бойчука за вагомий внесок у розвиток образотворчого мистецтва (2014), відзнакою Президента України – ювілейною медаллю «25 років незалежності України» (2016), є лауреатом Всеукраїнської премії ім. братів Лепких (2018), має звання заслуженого художника України та почесного громадянина міста Бережани.

 

11.10.2019