Помер відомий галицький журналіст і фотомитець Василь Мельник.


На 73-му році пішов із життя відомий журналіст і фотомитець Івано-Франківщини Василь Мельник. Про це повідомили в Івано-Франківській обласній спілці журналістів НСЖУ.

 

 

«Василь Мельник був уродженим інтелігентом, чуйним і товариським, добрим наставником і порадником для молодих журналістів. Сумуємо. Щиро співчуваємо родині покійного Василя Олексійовича. Хай земля йому буде пухом, а Небеса приймуть його душу в свої обійми!» – йдеться в дописі на fb-сторінці обласної спілки журналістів.

 

Василь Мельник народився у Надвірнянському районі Івано-Франківської області. Після закінчення середньої школи приїхав до Калуша, де працював на будівництві Калуського хіміко-металургійного комбінату, згодом вступив до Львівського держваного (нині – національного) університету ім. Івана Франка на факультет журналістики (1973-1978 рр). Ще студентом працював фотокореспондентом багатотиражки вишу, в якому навчався. Відтак був кореспондентом, а згодом редактором газети «Калуський хімік», фотокореспондентом «Прикарпатської правди», відповідальним секретарем калуської міської газети «Дзвони Підгір’я», фотокореспондентом обласної газети «Галичина». Організовував виставки власних фоторобіт, випустив фотоальбом про Калущину та книгу мудрих висловів «Рінь».

 

Фото: neztv.if.ua

 

Прощання з Василем Мельником відбудеться 9 жовтня в Соборі Всіх святих Землі Української (м. Калуш, просп. Лесі Українки, 21).

 

08.10.2019