В Івано-Франківську подорожчає вода.

 

Розрахунковий тариф на послуги з водопостачання та водовідведення в Івано-Франківську зросте приблизно на 7,5% – з нинішніх 17,63 грн до 19,01 гривні. Про це йшлося вчора під час громадських слухань щодо підвищення тарифу на холодне водопостачання та водовідведення, які відбулися в конференц-залі КП «Івано-Франківськводоекотехпром».

 

 

Як зазначили в комунальному підприємстві, перегляд тарифу зумовлено зростанням вартості електроенергії, а також необхідністю підвищити заробітну плату працівникам. Новий тариф становитиме 19,01 гривні.

 

Також невдовзі в місті планують запровадити абонентську плату за воду – за користування внутрішньобудинковими мережами. Таке нововведення передбачено в законі про житлово-комунальні послуги, який набув чинності з 1 травня цього року.

 

Тепер підвищення тарифів для івано-франківців ще має затвердити міськвиконком, а відтак – державний регулятор. Тільки після цього вони стануть чинними.

 

Нагадаємо, в Івано-Франківську тарифи для споживачів комунального підприємства «Івано-Франківськводоекотехпром» перед тим змінювали 1 березня цього року.

 

Тариф для мешканців багатоповерхових будинків Івано-Франківська (з використанням внутрішньобудинкових систем) наразі становить 18,01 грн (водопостачання – 8,06 грн, водовідведення – 9,95 грн). Мешканці приватного сектору та колективні споживачі платять за кубометр 17,63 грн (водопостачання – 7,9 грн, водовідведення – 9,73 грн).

 

 

Зазначимо, нещодавно подорожчала вода у Тернополі. Нові тарифи затвердила 17 вересня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

 

З 22 вересня у Тернополі стали чинними такі тарифи: на водопостачання – 8,652 грн/куб.м з ПДВ, на водовідведення – 11,352 грн/куб.м з ПДВ. Тож споживачі, які користуються обома послугами, сплачуватимуть 20 грн за кубометр.

 

У Львові з 1 жовтня подорожчає вода для львів’ян – мешканців будинків, які перебувають у приватній власності. Як повідомили у «Львівводоканалі», для них тарифи на водопостачання та водовідведення зростуть з 14,61 грн/кубометр до 16,04 грн за кубометр.

 

02.10.2019