На Львівщину з війни повернулися воїни Королівської бригади.

Фото: пресслужба ЛОДА

 

Сьогодні, 1 жовтня, в Яворові зустріли військовослужбовців 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. Понад півтори тисячі бійців бригади перебували в районі виконання завдань сім місяців. За цей час зазнали 10 бойових втрат.

 

Військові пройшли урочистою ходою від місця постійної дислокації бригади до площі Ринок у Яворові. У руках вони несли портрети побратимів, які загинули на Донбасі за час війни. Пам’ять полеглих ушанували хвилиною мовчання.

 

 

На центральній площі Яворова відбулася урочиста частина зустрічі воїнів, участь у якій взяв і голова Львівської ОДА Маркіян Мальський. Він вручив військовослужбовцям грамоти облдержадміністрації та подяки голови ЛОДА.

 

 

Бригада перебувала в районі бойових дій із лютого до середини вересня, виконуючи бойові завдання поблизу населених пунктів Мар'їнка, Новомихайлівка, Славне, Тарамчук і Красногорівка.

 

 

За цей час було звільнено фактично всю територію Мар'їнки, а також декілька вулиць, які ведуть до населеного пункту Трудівське.

 

Після ротації на військовослужбовців чекає кілька тижнів відпустки та реабілітації, а після цього вони повернуться до виконання службових обов'язків у місці постійної дислокації.

 

01.10.2019