Щонайменше 39 осіб загинуло внаслідок серії терактів у Дамаску.

Перший вибух в середу, 25 березня, пролунав у Палаці юстиції, другий – у кварталі Рабва, що на північному заході міста.

 

 

Вибух у Палаці юстиції, розташованому в центрі сирійської столиці, поруч зі Старим містом, влаштував терорист-смертник. Як розповів представник сирійської прокуратури, зловмисник хотів пройти в будівлю, його зупинила поліція, але він все одно зумів проскочити досередини й задіяти вибуховий пристрій – повідомило видання International Business Times

 

У момент вибуху в Палаці юстиції перебувало багато людей. Згідно з попередніми даними, внаслідок цього теракту загинуло щонайменше 29 осіб.

 

У сирійському кварталі Рабва вибух відбувся в одному з ресторанів. Правоохоронці попередньо повідомляють про ще одного терориста-смертника, котрий мав на собі пояс шахіда. Внаслідок вибуху загинуло щонайменше десять осіб.

 

Експерти зауважили, що нинішній теракт вчинено саме в шосту річницю початку масових виступів проти президента країни Башара Асада.

 

Нагадаємо, що це вже друга серія бомбових замахів у столиці Сирії за минулі п'ять днів. У суботу, 11 березня, внаслідок двох вибухів у центрі міста загинуло щонайменше 40 осіб. Теракти були спрямовані проти туристів з Ірану, котрі прибули автобусами й мали намір відвідати шиїтські святині. Один з вибухів стався в той час, коли автобус проїжджав повз вибуховий пристрій, захований на узбіччі дороги. Інший вибух влаштував терорист-смертник у районі Баб ас-Сагіра, де розташовано цвинтар, який є місцем паломництва шиїтів з усього світу.

15.03.2017