Стартували дні діагностики і профілактики глаукоми.

 

Від сьогодні, 27 лютого, до 20 березня на Львівщині триватимуть дні діагностики та профілактики глаукоми, під час яких кожен охочий зможе пройти обстеження в офтальмолога, інформує департамент охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації.

 

Як зазначили у департаменті, такі акції мають велике значення, адже глаукома є підступною хворобою: на початкових стадіях протікає безсимптомно, однак у подальшому призводить до незворотної втрати зору. Найчастіше недуга розвивається в людей у віці від 40 років.

 

Торік у межах акції на Львівщині обстежили 27869 пацієнтів. Зокрема у Львові – 6636, а в обласному глаукомному кабінеті на базі Львівської обласної клінічної лікарні – 155. Підвищення внутрішньоочного тиску виявили у 889 обстежених. Діагноз глаукоми підтверджено у 200 пацієнтів. Зараз у Львівській області на обліку перебувають близько 8200 осіб із цим захворюванням.

 

Відтак медики радять мешканцям Львівщини, аби зберегти свій зір, пройти обстеження на глаукому. Зокрема – звертатися в офтальмологічні кабінети поліклінік за місцем проживання або в глаукомний кабінет Львівської обласної клінічної лікарні на вулиці Некрасова, 35.

27.02.2017