Автор "плану для Трампа" підтвердив, що їздив у Москву.

 

Народний депутат Андрій Артеменко, який є автором скандального плану оренди Криму Росією, запропонованого адміністрації Дональда Трампа, підтвердив інформацію про свою поїздку до Москви.

 

Про це Артеменко розповів на прес-конференції в Києві, інформує аґенція УНІАН.

 

"Дійсно, я підтверджую, що я був у Москві. Усі мої поїздки були погоджені з вищим керівництвом СБУ", – сказав Артеменко. Депутат відмовився розповідати про інші деталі, адже "дав підписку про нерозголошення".

 

При тім Артеменко стверджує, що він ніколи не зустрічався із помічником президента Росії Владиславом Сурковим, а співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко та депутат від "Опоблоку" Сергій Льовочкін не мають стосунку до його "мирних ініціатив". "Я офіційно заявляю, що ні пан Бойко, ні пан Льовочкін не мають жодного стосунку до моїх мирних ініціатив. Я ніколи з ними з цього приводу не зустрічався й не обговорював", – зазначив Артеменко.

 

Відповідаючи на питання про те, з ким із російської сторони колишній депутат-"радикал" обговорював свій "план", Артеменко відповів: "Ні з ким із керівництва, з представників Російської Федерації мої мирні ініціативи… Я обговорював тільки в Сполучених Штатах Америки, тільки в Україні: із суспільством, зі своїми колегами, народними депутатами, зі своїми помічниками, друзями, своїми союзниками", – пояснив політик.

 

Нагадаємо, нещодавно газета The New York Times написала про план примирення між Україною та Росією, запропонований депутатом від Радикальної партії Андрієм Артеменком. Він передав цей план в офіс Майкла Флінна, радника Дональда Трампа, через колег-бізнесменів; це було за якийсь час перед відставкою Флінна. План, зокрема, передбачає проведення референдуму про передачу Криму в оренду Росії на 50-100 років, а також виведення російських військ з України.

 

Після оприлюднення статті Артеменка виключили з фракції РПЛ. Також прокуратура відкрила кримінальне провадження за підозрою народного депутата в державній зраді, бо він свої дії начебто координував із Росією.

 

27.02.2017