Нижня палата парламенту Нідерландів підтвердила ратифікацію Угоди Україна-ЄУ.

За схвалення законопроекту Кабінету міністрів про ратифікацію документа в четвер, 23 лютого, проголосували 89 зі 150 депутатів Палати представників, 55 висловилися проти.

 

 

Голосування з цього питання проходило за особливою процедурою: кожен із депутатів мав відповісти, чи підтримує він ратифікацію, після чого відбувся підрахунок голосів. Голосування відбулося в останній можливий день, адже з п’ятниці, 24 лютого, Палата представників парламенту Нідерландів припиняє роботу на період до завершення виборів і відновить засідання вже в новому складі – повідомила голландська газета De Telegraaf.

 

Це голосування не є кінцевим кроком ратифікації. Для завершення процедури має проголосувати верхня палата – Сенат, після чого ратифікаційні грамоти передадуть на підпис королю, і щойно тоді їх надішлють до Брюсселя. Голосування в Сенаті пройде після 15 березня, коли в країні завершаться парламентські вибори. 

 

Схвалення закону про ратифікацію в Сенаті може залежати від рішення декількох сенаторів від партії Християнсько-демократичний заклик. Депутати від цієї партії у нижній палаті парламенту висловилися проти асоціації.

23.02.2017