Вища рада правосуддя відмовилася виганяти свого члена.

 

Вища рада правосуддя відмовила у задоволенні клопотання ГПУ щодо зупинення повноважень члена ВРП Павла Гречківського до закінчення досудового розслідування стосовно звинувачень у хабарництві у його справі.

 

Про це у середу на засіданні заявив голова ВРП Ігор Бенедисюк, повідомляє "Укрінформ".

 

"Вища рада правосуддя вирішила у задоволенні клопотання заступника генерального прокурора України Столярчука Юрія Васильовича від 7 лютого 2017 року про зупинення на чотири місяці повноважень члена ВРП Гречківського Павла Миколайовича відмовити", – сказав Бенедисюк.

 

Представники ГПУ просили Вищу раду правосуддя підтримати клопотання. Відповідаючи на запитання члена ВРП Тетяни Малашенкової, представник ГПУ Андрій Парашутін сказав, що для Гречківського вимагають максимально можливого строку зупинення повноважень – чотири місяці.

 

Сам Гречківський був присутній під час засідання ВРП на слуханні його справи. Він сказав, що не хоче "захищати сам себе", тож передав слово адвокатові. Адвокат же Гречківського Петро Бойко ствердив, що закиди проти члена ВРП є провокацією, і про ймовірність "подібних провокацій" Гречківський знав ще в березні 2016 року.

 

"Я можу сказати, що ми маємо справу із симуляцією злочину, провокацією, хоч і професійно зробленою. Гречківський не збирався брати гроші, він не робив цього злочину", – додав Бойко.

 

Генпрокуратура спільно з СБУ заявили про викриття Павла Гречківського на спробі отримати неправомірну вигоду розміром у $500 тис. "за справляння впливу щодо ухвалення судом першої інстанції рішення на користь суб'єкта господарювання та залишення його в силі судами апеляційної і касаційної інстанцій".

 

22 вересня 2016 року Гречківському вручили повідомлення про підозру. Тоді Вища рада юстиції (зараз Вища рада правосуддя) вирішила відправити члена ВРЮ Гречківського у відпустку замість відсторонення. Як наголошував голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк, доказів Генпрокуратури недостатньо для відсторонення Гречківського від посади на період слідства.

 

22.02.2017