На підходах до Бескидського тунелю розпочались колійні роботи.

 

У Бескидському тунелі триває облаштування кінцевого оздоблення, а на підходах до нього розпочалися колійні роботи та монтаж контактної мережі. Укладати колії у самому тунелі почнуть у четвертому кварталі 2017 року, інформує прес-служба «Укрзалізниці».

 

Наразі залізничники перейшли до виконання робіт першого етапу колійного розвитку станції Бескид, який триває з 2-го півріччя 2016 року. Цей етап передбачає реконструкцію колії на підходах до тунелю, облаштування контактної мережі й монтаж пристроїв автоматики та зв’язку.

 

У самому тунелі будівельники виконали роботи з облаштування 657 метрів зворотного склепіння (лоткової частини). Завершити весь цикл робіт зі спорудження тунелю за графіком заплановано в четвертому кварталі 2017 року. Ввести об’єкт в експлуатацію планують у ІI кварталі 2018 року.

 

З боку Західного порталу тунелю облаштовано підпірну стінку вздовж залізничних колій, пожежні резервуари та насосну станцію.

 

Цей двоколійний тунель буде обладнано сучасними приладами робочого та аварійного освітлення, вентиляцією, відеонаглядом, контрольними датчиками визначення рівня шкідливих газів, а також автоматизованою системою управління технологічними процесами, засобами пожежної безпеки.

 

Реалізація проекту дозволить збільшити пропускну здатність п’ятого європейського транспортного коридору (Італія – Словенія – Угорщина – Словаччина – Україна).

22.02.2017