Порошенко заявив про потребу посилити Збройні сили через президентські вибори у РФ.

 

Президент України Петро Порошенко заявляє, що президентські вибори в Росії у 2018 році вже зараз є додатковим аргументом для підвищеної бойової готовності Збройних сил України.

 

Про це Порошенко сказав у своєму виступі під час оперативного збору керівного складу ЗСУ, повідомляє "Укрінформ".

 

"Безальтернативні президентські вибори в Росії, які відбудуться наступного року, вже зараз є додатковим аргументом для підвищеної бойової готовності Збройних сил України", – заявив голова держави.

 

На думку президента, абсолютно ясно, що "гра м'язами" стане головною виборчою технологією в РФ. "Ворожий курс по відношенню до України та всього зовнішнього світу користується, як це не прикро, підтримкою з боку російських виборців. Як казали колись, "народ і партія – єдіни", – зазначив Порошенко.

 

“Загроза повномасштабної агресії з боку Росії нікуди не поділася. І ця загроза не лише сочиться через неконтрольовані нами прикордонні ділянки на Донбасі – вона нависає по всій лінії кордону з РФ, і навіть більше”, – сказав Порошенко.

 

"Безпосередньо біля наших кордонів розгорнуто підрозділи російських збройних сил чисельністю до 50 тисяч осіб. Близько 470 танків, понад 1700 бойових броньованих машин, близько 390 артилерійських систем та 220 систем залпового вогню, близько 490 бойових літаків, сотні вертольотів, 24 бойових кораблі”, – перелічив президент.

 

Порошенко також повідомив, що росіяни створюють нові, розширюють та модернізують наявні бази, інші об’єкти військової інфраструктури. "І, до речі, жодної гарантії, що це одного дня не суне на нас!" – наголосив Порошенко.

 

22.02.2017